a). Introducere
Invitați copilul să participe la activitate spunându-i că va construi o basculantă din hârtie. Mergeți și luați împreună materialele de care aveți nevoie și aduceți-le pe o tăviță la măsuța voastră obișnuită de lucru. Așezați-vă în dreapta copilului și numiți fiecare material în parte. „Acesta este un băț. Acestea sunt coli colorate de hârtie. Aceasta este o pioneză. Aceasta este o foarfecă.  Acesta este un tub cu adeziv.”
b) Conturarea și decuparea basculantei
Luați colile de hârtie. Aveți nevoie de o coală verde pentru cabina basculantei, de una galbenă pentru remorcă, de maro pentru roți și pentru a decora remorca și de o bucată mică pentru a da un efect roților. Pentru cabină este nevoie să conturați în primă fază un dreptunghi, rotunjit la una dintre părțile mici. Deasupra lui, conturați plafonul cabinei, cu o linie dreaptă într-o parte, aceasta va fi partea din spate, și o linie curbată în cealaltă. Desenați apoi un alt dreptunghi pe coala galbenă, un pic mai mare decât primul, al cabinei, pentru remorca basculantei. Pe coala maro, decupați o tijă, care să fie un pic mai mare decât cele două dreptunghiuri puse una lângă cealaltă, acesta fiind axul roților. Tot pe coala maro, conturați două cercuri, folosindu-vă de un dop mai mare decât cel al unei sticle obișnuite de apă, iar pe coala albă conturați încă două cercuri mai mici decât cele maronii. Decupați toate formele. . Dacă folosiți cariocă, aveți grijă la decuparea șablonului, decupați în interiorul liniilor să nu se vadă urma cariocii pe forma finală.
c) Asamblarea pieselor
În primă fază, lipiți cercurile albe peste cele maronii, exact la mijlocul lor, apoi lipiți tija, axul roților de cabină. Lipiți cele două roți pe tijă, o roată la mijlocul cabinei, una aproximativ în mijlocul tijei rămase. Luați bețișorul de înghețată și aproape de vârful acestuia, faceți o gaură, folosindu-vă de un cuțit ascuțit, cu mare grijă să nu se crape. Cu o pioneză, străpungeți partea de jos a remorcii, treceți pioneza prin ea și prin băț, astfel încât să le împreunați, suficient de strâns să nu scape și nu atât de strâns, ca să puteți bascula remorca. Poziționați apoi bățul în spatele tijei maro și lipiți bățul de tijă. Ornați remorca.
d) Rearanjarea materialelor
Rearanjați toate materialele, ca la început.
e) Invitați copilul să încerce
f) Puneți totul la loc
Când a terminat, puneți toate materialele la locul de unde au fost luate și mulțumiți pentru că a lucrat cu Dumneavoastră.

Download file

Etichete:  Palete de lemn  patru ani  Senzorial  Carton colorat  sase ani  Activităţi grădiniţă  Jocuri cu carton  BusyBags  Reproducerea unui model  Cognitiv  cinci ani  Activităţi copii  Jucării DIY  Artă și creativitate  Mașini  Foarfece  Mijloace de transport  Lipici  Pioneze  Abilităţi motorii fine  Lucru manual  Motor  Mașinuțe


comments powered by Disqus