a)Introducere
Invitați copilul să participe la activitate, spunându-i că veți asocia cantitatea cu simbolul (clemele cu cifrele de pe carduri). Mergeți si luați împreună materialele necesare si aduceți-le pe o tăviță la măsuța voastră obișnuită de lucru. Așezați-vă în dreapta copilului și numiți fiecare material în parte. „Acesta este un bol. Acestea sunt cleme de rufe. Acestea sunt cardurile cu numere.”

b)Așezați cardurile si bolul cu cleme în tăviță
Luați cardurile și puneți-le in partea stângă a tăviței, iar în partea dreaptă așezați bolul cu cleme.

c)Prinderea clemelor de cardurile corespunzătoare
Cu o mână luați cardul din tăviță, iar cu ajutorul degetelor mare, arătător și mijlociu de la mâna cealaltă, prindeți clema exact cum prindeți un pix și atașați-o de cardul cu cifra 1, pe bulina care indică cantitatea.
d)    Reașezarea cardurilor:
Scoateți clema de pe card, puneți-o la locul ei în bol, asezați cardurile la locul initial, in partea stângă

e)    Invitați copilul să încerce
Încurajați copilul să numere de fiecare data, cu voce tare, bulinele de pe carduri, apoi să numere tot atâtea cleme și să le prindă de card. Evidențiați legătura dintre cantitate și simbol, adica dintre numărul bulinelor/clemelor și cifra de pe card. Puteți lua numerele descrescător în primă fază, apoi puteți alege cifrele la întâmplare. Când le alegeți la întâmplare, încurajați copilul să le aranjeze crescător, apoi descrescător, apoi le puteți compara între ele și anume : la cifra 1 avem 1 clemă, la cifra 5, avem 5 cleme.

f)Puneți totul la loc.
Când a terminat, puneți totul în locul de unde a fost luat și mulțumiți copilului pentru că a lucrat cu Dumneavoastră.

Download file

Etichete:  Cifre  trei ani  Citire  patru ani  sase ani  Limbaj  Activităţi grădiniţă  Lingvistic  Numere  Cognitiv  cinci ani  Activităţi copii  Mașini  Mijloace de transport  Matematică  BusyBags  Clame de rufe colorate  Fișe tipărite  Montessori  Abilităţi motorii fine  Motor  Mașinuțe  Jocuri cu cartonașe


comments powered by Disqus