a). Introducere
Invitați copilul să participe la activitate spunându-i că veți realiza unele elemente la mașini, din plastilină Mergeți și luați împreună materialele de care aveți nevoie și aduceți-le pe o tăviță la măsuța voastră obișnuită de lucru. Așezați-vă în dreapta copilului și numiți fiecare material în parte. „Aceasta este plastilină, planșe pentru plastilină, etc.”
b). Pregătirea materialelor
Aşezaţi totul pe suprafaţa de lucru.  Puneţi o coală de hârtie mare sau o pânză care să acopere o suprafaţă mai mare. Plastilina face destul de multă mizerie care de cele mai multe ori se lipeşte de materialele textile şi este greu de curăţat.
Înainte să începeţi, puteţi să făceţi cu cel mic câteva mişcări pentru a încălzi musculatura mâinii : “învârtiţi morişca, închide şi deschide pumnii, cântăm la pian”.
c). Realizarea elementelor decorative
Rugaţi copilul să facă mai multe bile din fiecare culoare a plastilinei şi aplatizaţi-le cu podul palmei. Astfel le veți pregăti pentru fiecare element pe care îl veți realiza.
Rulați-le, turtiți-le, întindeți-le, etc în așa fel încât să se potrivească proiectului vostru.
Spor la imaginație și jucat.
d). Puneți totul la loc
Când a terminat, puneți toate materialele la locul de unde au fost luate și mulțumiți pentru că a lucrat cu Dumneavoastră.

Download file

Etichete:  trei ani  Plastilină  doi ani  Senzorial  sase ani  Avioane  Activităţi grădiniţă  BusyBags  patru ani  cinci ani  Activităţi copii  Artă și creativitate  un an  Activități senzoriale  Mașini  Mijloace de transport  Model  Vapor  Fișe tipărite  Jocuri cu plastilină  Abilităţi motorii fine  Lucru manual  Motor  Mașinuțe


comments powered by Disqus