a) Introducere
Invitați copilul să participe la activitate, spunându-i că veți plimba o mașină pe cardurile cu cifre de la 1 la 10. Mergeți și luați împreună materialele necesare si aduceți-le pe o tăviță la măsuța voastră obișnuită de lucru. Așezați-vă în dreapta copilului și numiți fiecare material în parte. „Aceasta este o mașină. Acestea sunt cardurile cu numere.”
b) Așezați cardurile in tăviță
Luați cardurile cu primele trei cifre - 1-2-3 – și puneți-le in tăviță, de la stânga la dreapta în mod crescător. Prindeți apoi mașina cu următoarele degete de la mâna dominantă: mare, arătător și mijlociu, exact cum prindeți o clemă de rufe sau un pix.
c) Trasarea cifrelor
Fixați de masă, cu mâna tripod, cardul cu cifra 1 astfel încât să nu se miște și începeți să plimbați mașina încet pe forma cifrei și spuneți ”unu”. Mișcați mașina pe cifră în direcția de scriere a ei. Repetați cu următoarele doua cifre.
d) Reașezarea cardurilor
Puneți primele trei carduri în poziția inițiala, împreună cu mașina.
e) Invitați copilul să încerce
După ce terminați primele trei cifre, așezați mașina în colțul din dreapta sus, scoateți cardurile cu care ați lucrat si luați următoarele trei carduri. Lucrați intotdeauna cu câte trei cifre și anume: 1-2-3/4-5-6/7-8-9. Repetați activitatea până când copilul interiorizează cifrele, apoi îi puteți cere să plimbe mașina pe o cifră aleasă întâmplător, tocmai pentru a vă asigura că recunoaște toate cifrele.
f) Puneți totul la loc
Când a terminat, puneți toate materialele la locul de unde au fost luate și mulțumiți pentru că a lucrat cu Dumneavoastră.

Download file

Etichete:  Lingvistic  Cifre  trei ani  Citire  Abilităţi motorii fine  Montessori  doi ani  Cognitiv  Mașini  cinci ani  patru ani  sase ani  Matematică  Jucării DIY  Motor  Mașinuțe  Numere  BusyBags  Fișe tipărite  Activităţi grădiniţă


comments powered by Disqus