a). Introducere
Invitați copilul să participe la activitate spunându-i că veți potrivi vehicule cu umbrele lor. Mergeți și luați împreună materialele de care aveți nevoie și aduceți-le pe o tăvița la măsuța voastră obișnuită de lucru. Așezați-vă în dreapta copilului și numiți fiecare material în parte. „Acestea sunt cartonașe și aceasta este planșa.”
b). Pregătiți materialele pe masă
Puneți setul de cartonașe cu vehicule pe masă, în colțul din dreapta sus cu imaginea în jos. În fața Dumneavoastră puneți planșa cu umbrele vehiculelor.
c). Întoarcerea cartonașelor
Cu arătător, mijlociu și degetul mare de la mâna dominantă prindeți de un cartonaș și întoarceți-l cu imaginea în sus.  Analizați-l cu atenție și stabiliți care umbră îi aparține de pe planșă. Așezați-l cu grijă în locul respectiv cu imaginea în sus. Repetați mișcarea pentru  următoarea piesă din setul de cartonașe.
d). Puneți seturile sortate înapoi în fața Dumneavoastră și invitați copilul să încerce și el.
e). Puneți totul la loc
Când a terminat, puneți totul în locul de unde a fost luat și multumiți copilului pentru că a lucrat cu Dumneavoastră.

Download file

Etichete:  trei ani  Activități senzoriale  doi ani  Cognitiv  Abilități motorii fine  Senzorial  Foarfece  Mijloace de transport  Motor  Activităţi grădiniţă  Model  Activităţi copii  Fișe tipărite


comments powered by Disqus