a). Introducere
Invitați copilul să participe la activitate spunându-i că veți  sorta roți de mașini pe culori. Mergeți și luați împreună materialele de care aveți nevoie și aduceți-le pe o tăvița la măsuța voastră obișnuită de lucru. Așezați-vă în dreapta copilului și numiți fiecare material în parte. „Acesta sunt roțile, acestea sunt cartonașele cu mașini.”
b).  Pregătiți setul de cartonașe
Luați setul de roți  și aranjați-le în fața Dumneavoastră, un pic mai sus. Luați planșele de lucru și puneți-le în fața voastră. 
c). Sortați și numiți culorile
În funcție de etapa de dezvoltare a copilului, fie:
Izolați denumirea  “Aceasta este culoarea...” pe care copilul trebuie să o învețe. Se repetă cuvântul de mai multe ori, pronunțându-l clar.
Fie...
Solicitați copilului să arate culoarea. “Arată-mi culoarea...”.
Sau cereți copilului să numească culoarea, cu ajutorul întrebării „Ce culoarea este aceasta...?”.
d). Puneți roțile pe planșe
Începeți prin a analiza prima planșă, numiți culorile unde vor fi poziționate roțile. Luați din bol o roată și spuneți: „Are culoarea ... o voi pune la mașina de aceiași culoare, ...”.
Puneți roata pe cartonaș, la locul potrivit. Luați o altă roată și repetați operațiunea până când ați epuizat toate roțile.
e). Puneți roțile înapoi în bol și invitați copilul să încerce și el.
f). Puneți totul la loc
Când a terminat, puneți totul în locul de unde a fost luat și multumiți copilului pentru că a lucrat cu Dumneavoastră.

Download file

Etichete:  Mașinuțe  trei ani  Dopuri colorate  Abilităţi motorii fine  Activități senzoriale  patru ani  doi ani  Cognitiv  Senzorial  sase ani  Mijloace de transport  cinci ani  Motor  Activităţi grădiniţă  Culori  Activităţi copii  Fișe tipărite


comments powered by Disqus