a). Introducere
Invitați copilul să participe la activitate spunându-i că veți construi vehicule din forme geometrice. Mergeți și luați împreună materialele de care aveți nevoie și aduceți-le pe o tăviță la măsuța voastră obișnuită de lucru. Așezați-vă în dreapta copilului și numiți fiecare material în parte. „Acesta este un bol. Acestea sunt forme geometrice. Acestea sunt planșele de lucru.”
b). Așezați materialele
Pe masa de lucru puneți bolul cu formele geometrice în colțul din dreapta sus. În fața Dumneavoastră puneți planșele cu vehicule.
c). Numiți formele și culorile
În funcție de etapa de dezvoltare a copilului, fie:
Izolați denumirea  “Aceasta este ...” pe care copilul trebuie să o învețe. Se repetă cuvântul de mai multe ori, pronunțându-l clar.
Fie..
Solicitați copilului să arate forma . “Arată-mi pătratul...”.
Sau cereți copilului să numească forma, cu ajutorul întrebării „Care este pătratul...?”.
Folosiți aceeași procedură pentru a identifica atât forma geometrică cât și culoarea.
d). Așezați formele pe planșă
Puteți proceda în două feluri, în funcție și de îndemânarea copilului. Fie construiți direct pe planșă, fie folosiți planșa ca și model și reproduceți lângă, astfel: de la stânga la dreapta analizați modelul și selectați formele geometrice de care aveți nevoie. Dacă modelul este colorat, selecția va lua în considerare și forma. Apoi luați prima formă geometrică indicată de planșă și puneți-o la locul potrivit.
După ce exersați o perioadă de timp puteți încerca să vă creați propriile modele.
e). Invitați copilul să încerce
f). Puneți totul la loc
Când a terminat, puneți toate materialele la locul de unde au fost luate și mulțumiți pentru că a lucrat cu Dumneavoastră.
Download file

Etichete:  trei ani  patru ani  Senzorial  sase ani  Avioane  Activităţi grădiniţă  Model  Coli cauciucate  Forme geometrice  Reproducerea unui model  Cognitiv  cinci ani  Activităţi copii  Artă și creativitate  Tangram  Activități senzoriale  Mașini  Mijloace de transport  BusyBags  Vapor  Fișe tipărite  Creativitate  Abilităţi motorii fine  Motor  Mașinuțe


comments powered by Disqus